A siker titka...

Eiffel Bisztró: emészthető neobarokk, modern fűszerekkel…

A Nyugati tér szomszédságában, a környék egyik legszebb irodaházának az Eiffel Palace-nak utcafrontján kígyózó sorokra lettünk figyelmesek. Dél magasságában visszatérő látvány ez az Eiffel Bisztro & Bár előtt. Ha esik, ha fúj duruzsoló tömeg rohamozza meg a nemrég felújított neobarokk épület vibráló alappillérét, mert itt az ebédszünet valóban kikapcsolódás.... Tovább »

New York-i séfet igazolt a Gourmet Box

Mi sül ki egy magyar gasztrovállalkozás és egy new york-i séf találkozásából? A kertipartik legfinomabb és egyben legegészségesebb grillhúsai! Magyarországon  és a közép-európai régióban is egyedülálló technológiával dolgozó Gourmet Box csapata új kreatív séffel bővült: az amerikai William Goldenberg csatlakozásával immár négy kreatív szakács dolgozik a gödöllői bázison, ahonnan közvetlenül szállítják házhoz és az együttműködő… Tovább »

Szerelmünk lapjai – kortárs magyar könyvajánló

Ezúttal a kultúra vizeire evezve gondoltunk egy merészet és az okostelefonok, e-könyvek, tabletek világában úgy döntöttünk könyvet adunk a kezetekbe… Kortárs magyar szerzők műveiből válogatva, ha már tavasz, legyen mondjuk valami a szerelemről: egy könyv, aminek lapjai fölött elmélázhatsz a villamoson zötykölődve, miközben az ablakon beáramlik a virágzó tavasz, vagy egy másik, ami esténként az éjjeliszekrényen… Tovább »

Tojás, háromszor

A húsvéti ünnep kicsit amolyan tavaszi karácsonnyá lett, közelebb hozza a családokat. Van miért körbeülni az asztalt, jóízűen beszélgetni egy finom sonkás, tojásos szendvics fölött. De a jóból is megárt a sok, a sokadik főtt tojástól roskadó vendégváró asztal látványától hamar megcsömörlik a locsoló had. Hogyan dobjuk fel a húsvéti menüt? Íme a tojás, három ínycsiklandó formában,… Tovább »

10 vadidegennel egy asztalnál: gasztropiac

A Belváros Piacot vagy korábbi nevén Hold utcai Vásárcsarnokot, már közel egy éve adták át, felújítását követően, de csak mostanra kezd el mozgolódni benne valami…  ez a valami ugyanakkor, egy egészen izgalmas és különleges, azt is mondhatnánk Magyarországon újhullámosnak számító gasztro kezdeményezés: a klasszikus piac ugyanis egyre inkább gourmet köntöst ölt magára.... Tovább »

Csokitojásos húsvéti szaggatott-fánk

Azt mondják nincsen Húsvét kalács nélkül… mégsem árt néha újragondolni a hagyományokat és egy kis meglepetéssel készülni a vendégeknek. A most következő recept leginkább az aranygaluskára hasonlít, azt is mondhatjuk annak húsvéti verziója. A vendégek mellett a háziasszonyok kedvence is lesz, hiszen a klasszikus fonott kaláccsal ellentétben ezt a tésztát szaggatni kell és nem igényel… Tovább »

…amikor a te gyerekeid és az én gyerekeim, a mi gyerekünkkel…

“…Ákosnak van 3 , nekem 2 gyerekem az előző házasságainkból és van egy közös 3 éves kislányunk is. Nekünk az az öröm, amikor mindannyian együtt tudunk lenni, minél többet utazni… A célünk megtartani ami van, az elkövetkezendő időben egy kicsit kevesebbet dolgozni, többet együtt lenni családdal…” Andrejszky Viktóriával, Kovács Ákossal a Paleofutár és a fóti… Tovább »

Falfirkától a művészetig: a megfestett város…

Rosszul teszi, akinek a grafittiről az aluljárók festékszórós huligánjai jutnak eszébe. Budapest megújuló tűzfalai és street art művészei lenyűgöző alkotásokkal gazdagítják a városképet. Romos falak, omló vakolat helyett részletgazdag és színes festményekben gyönyörködhetünk egyre többfelé a fővárosban. A teljesség igénye nélkül ezekből válogattunk.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!