A siker titka...

Csersznyepálinka-koktél?! Miért ne!

Ha magyar vagy eredendően bírni kell az erőset és a pálinkát… ez amolyan íratlan szabály, aminek azért titkon sokan szívesen ellentmondanának… A most következő koktélrecepttel azoknak nyújtunk segítő jobbot – vagy inkább poharat -, akik kevésbé kedvelik a pálinkát. Az Aladin nevű cseresznyés párlat-koktél olyan isteni elegy, hogy észre sem veszitek, valójában pálinka került a… Tovább »

Régimódi romantika… Vintage Garden

Jó ideje reneszánszát éli a “vintage” stílus, de valamiért hiánynak számított egy olyan hely, ahol a nosztalgia velejét, azt a romantikusan bohó, de mégis letisztult harmóniát tárják elénk, amit a régi idők regényeinek sorait olvasva szövünk gondolatban… legalábbis így volt ez addig, amíg a Laura Virág szalon tulajdonosai fejéből ki nem pattant a Vintage Garden ötlete. Az… Tovább »

A szerelem fája…

Bár a nagyobb városokban sokan nem hallottak róla, a vidéken manapság is kedves hagyományként őrzik a fiatalok a májusfa állítását. A hagyomány szerint május 1-re virradó reggelen ily’ módon férfiasságról és kreativitásról tesznek tanúbizonyságot kedvesüknek a szerelmes ifjak. Utánajártunk honnan ered a hagyomány.... Tovább »

Három a magyar igazság: 3 bronz éremmel díjazták a chocoMe-t Londonban.

Az idén nyáron ötödik születésnapját ünneplő, 100%-ban magyar tulajdonú csokoládémanufaktúra, a chocoMe újabb nemzetközi szakmai versenyen kapott elismerést – ezúttal Londonban. A vállalat három bronzérmet szerzett három különböző Raffinée termékével az Acedamy of Chocolate Awards versenyen Londonban, ahol kizárólag a világ legjobb csokoládékészítői mérik össze tudásukat. ... Tovább »

Se több, se kevesebb… – Mignon Cukrászda

Csendes kertvárosi utca, virágba borult fák, nyugalom… és egy nem vár meglepetés. A Mignon Cukrászda távol a város forgatagától egy eldugott utcácskában kínálja cukrászremekeit, amiért nem csak a környékről járnak ide. Manapság ritka, hogy valami nem akar többnek látszani, mint ami.. a Mignon varázsa pont ebben rejlik: cukrászda a szó legnemesebb értelmében, se több, se… Tovább »

Lámpagyújtogatók, a visszaszámlálás elkezdődött

Ha valaha is eltűnődtél vajon miért pont ide, Magyarországra és miért pont ebben a korban születtél a válasz most megérkezett: kis hazánkban ugyanis, nemrégiben rádiójeleket fogtak az Androméda-ködből, melyre válaszul Százados Miklós és maroknyi csapata, 42 ismert és elismert magyar közreműködésével elkészítette a világ első kultur sci-fijét. Az emberiség mikéntjeit összegző film a távoli galaxisok lakóinak… Tovább »

Cake Shop, a sütimanufaktúra…

Egy délutáni dugóban ücsörögve a Lánchíd felé szúrtam ki a kedves babakék logót és a hatalmas ablakot, amin keresztül egy egész kis sütemény manufaktúra tárul a szem elé. Tegnap végre gyalogosan is arra vitt az út, felcsillant a szemem, ahogy az egyik ajtón kilépő fiatal pár kezében lévő csinos kis dobozkán felismertem a baba-kék logót…… Tovább »

Fröccs-kódex, nem a méret a lényeg!

Végre megérkezett! Eljött a tavasz és vele együtt a fröccs-szezon. A teraszok nyitva, a naplementék szebbek, mint bármikor. A város vidáman nyüzsög és egy kellemes fröccsel a kezében búcsúztatja a napot. De fröccs és fröccs között is van különbség és ezúttal nem a méret a lényeg! Sokkal inkább az arányok számítanak… ... Tovább »

Diós-mazsolás csokiszelet, nasi az egész családnak

Az emberek többsége szeret nassolni. Müzliszelet vagy egy csoki tízóraira, uzsonnára… gyakran megesik az emberrel. Ugyanakkor ha már nassolásra adjuk a fejünket, tegyük azt minőségi alapanyagokból, saját kezűleg készített  finomsággal. Szakácsom csokiszeleteit akár este félóra alatt elkészítheted, hogy másnap reggel az egész család számára csomagolhass belőle…már ha még marad 🙂... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!