Ha magyar vagy eredendően bírni kell az erőset és a pálinkát… ez amolyan íratlan szabály, aminek azért titkon sokan szívesen ellentmondanának… A most következő koktélrecepttel azoknak nyújtunk segítő jobbot – vagy inkább poharat -, akik kevésbé kedvelik a pálinkát. Az Aladin nevű cseresznyés párlat-koktél olyan isteni elegy, hogy észre sem veszitek, valójában pálinka került a pohárba 😉
Hozzávalók:
» 4 cl vermut rosso
» 2 cl cseresznyepálinka
» 1 cl grenadine
» koktélcseresznye
Fogunk egy jéggel félig teli shakert, és beletöltjük a vermutot, a pálinkát és a grenadine-t. Az egészet alaposan összerázzuk, majd átszűrjük egy pohárba. Ezután a cseresznyével díszítjük, és már kínálhatjuk is az italt.
Tényleg mindenre jó?!
Bár a magyar népi hagyományok búra-bánatra pálinkát ajánlanak, egészségügyi szempontból jó tudni, nem minden esetben hasznos a pálinka:
» Pl nem túl jó ötlet nyílt sebeket fertőtleníteni vele tiszta alkohol helyett
» vagy gyomor, bélrendszeri görcsök esetén izomlazító hatása miatt ugyan csökkenti a fájdalmakat, de akár többet is árthat
edelland.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: