Az emberek többsége szeret nassolni. Müzliszelet vagy egy csoki tízóraira, uzsonnára… gyakran megesik az emberrel. Ugyanakkor ha már nassolásra adjuk a fejünket, tegyük azt minőségi alapanyagokból, saját kezűleg készített finomsággal. Szakácsom csokiszeleteit akár este félóra alatt elkészítheted, hogy másnap reggel az egész család számára csomagolhass belőle…már ha még marad 🙂
Hozzávalók: 25 dkg étcsokoládé, 10 dkg vaj, 1 ek méz, 2 ek habtejszín, mazsola és dió, ízlés szerint, 10 dkg darált háztartási keksz
A csokoládét vágd nagyobb darabokra, és a vajjal, mézzel és a tejszínnel rakd egy kisebb edénybe, és alacsony hőmérsékleten olvaszd meg gyakori kevergetés mellett. Mikor kész, húzd le a tűzről. A diót vágd durvára. A tepsi alját béleld ki méretre vágott sütőpapírral.
A mazsolát, darált kekszet és a diót keverd a csokis masszába. A csokis krémet ezután öntsd a tálba, óvatosan rázd meg, hogy a massza jól elterüljön benne. 20 x 20-es tepsiben cca. 2-2,5 cm magas lesz. Hagyd az egészet megszilárdulni hűtőben, utána vágd fel téglalap alakúra
Tipp: A csokis krém tetejét szórd meg vastagon kókuszreszelékkel, még finomabb lesz tőle.
Schemperger S. Roland
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: