A siker titka...

a nyugalom mintaképe…avagy aki még soha nem volt ideges

…..nem szoktam idegeskedni. Erről ” híres ” is vagyok 🙂 Minden helyzetben nyugodt tudok maradni és a humor is gyakran segít.  Ugyanakkor egy véletlen folytán volt alkalmam megismerkedni a Thai-masszázzsal, ami  rendszeres töltődést biztosít. A sport egyelőre gondolatban szerepel, szívesebben töltöm szabadidőmet itthon …mindemellett az olvasás , ami standard kikapcsolódást nyújt…..

edelland.com: Mikor fogalmazódott meg Önben, hogy szakács lesz?

schemperger_s_roland_szakacsom_1Schemperger S.Roland: Már óvodás koromban is egy pöttyösfazék volt a jelem. Visszagondolva  akár már ez is egy útmutató lehetett 🙂 Tény azonban, már nagymamám mellett is nagyon szívesen és nagy érdeklődéssel segítettem a konyhában.

edelland.com: Ezek szerint nem volt kérdés a pályaválasztás…

Schemperger S. Roland: Igen, a Gundel Károly Szakközépiskolában végeztem, szakács-cukrász képesítéssel, de a későbbiek folyamán különböző tanfolyamokat is elvégeztem, mint bármixer és hentes.

edelland.com:  Mi motiválta abban, hogy mint hentes is képesítést kapjon, hiszen egy alapképzést valószínű megkapott a Gundelben?

Schemperger S. Roland: Egyszerűen az önfejlesztés. Apukám vadász és úgy gondoltam, ha már hozzányúlok a vadhoz, akkor egy tudatos , szakszerű munkát végezzek. Komplex tudásra vágytam. Már 11 éves koromban mindig arról álmodoztam,   sütök-főzök mint szakember,  az emberek pedig körbevesznek.

edelland.com: Milyen vendéglátó helyeken dolgozott a saját vállalkozás előtt ?

Schemperger S. Roland:  A vendéglátásban kifejezetten előny több helyen dolgozni, hogy minél többet lásson, tapasztaljon az ember. Így a kis Balatoni vendéglőktől, halászcsárdákon keresztül, hotelekig mindenhol megfordultam. Ennek köszönhetően már dolgoztam  kenguru, cápa és strucc hússal is .

edelland.com: Mi volt az utolsó állomás mielőtt a vállalkozás elindult?

Schemperger S. Roland: Édesapám építőipari cégénél dolgozom jelenleg is  logisztikai vezetőként   már 6 éve.

edelland.com: Hmmm… erre a válaszra nem számítottam 🙂 

schemperger_s_roland_szakacsom_2Schemperger S.Roland: Igen, 14 év után a Novotel Hotel szakácsaként dolgozva rájöttem, nincs egy hétvégém, egy karácsonyom, szilveszterem amit ne munkával töltenék. Így úgy döntöttem, irodában dolgozom tovább, ahol du. 4-kor abbahagyom a munkát és a hétvégéim is szabadok lehetnek.

edelland.com: Hogy talált vissza a szakmához?

Schemperger S. Roland: Nem szakadtam el ezidő alatt sem , folyamatosan olvastam képeztem magam és baráti összejöveteleken főztem.

edelland.com: Mi adta az ötletet a privátszakácskodáshoz ?

Schemperger S. Roland: Mivel az ismerőseink körében rendszeresen jártam rendezvényekre , a párom jegyezte meg először,  ezzel kezdeni kell valamit. Sokat beszélgettünk róla szakmai lapokat olvasgattunk és mivel amerikában ez már egy jól bevált működő dolog volt, itthon pedig még nem, így izgalmasnak és testhezállónak éreztem felvállalni.

edelland.com: Ezek szerint a párja is támogatja, annak ellenére, hogy újból veszélyben vannak az együtt töltött ünnepek, hétvégék.

Schemperger S. Roland: Igen maximálisan, sőt végzettségének köszönhetően a vállalkozás marketing részét teljes egészében ő koordinálja.

edelland.com: Ön szerint mi kell a sikerhez: Sikeresnek tartja magát ?

Schemperger S. Roland: Igen sikeresnek érzem magam. Hogy mi kell a sikerhez ….céltudatosság, küzdeni azért amit akarunk. Nem azon gondolkodni, hogy hogyan is csináljam, hanem arra fókuszálni: meg tudom oldani, meg tudom csinálni .

edelland.com: Valószínű, az Ön életében is volt vagy voltak mélypontok…

Schemperger S. Roland: Nem. Bár biztos vagyok abban, lenne olyan, aki mélypontnak nevezné azt a 6 évet, amit teljesen más munkakörben a szakmámtól eltávolodva töltöttem , vagy akár azt, hogy volt már egy ezt megelőző házasságom. Azonban azt gondolom,  mindez kellett ahhoz, hogy azzá váljak, aki vagyok.

edelland.com: … akkor meséljen arról hogyan éli meg a stresszhelyzeteket.

Schemperger S. Roland: Nem szoktam idegeskedni. Erről ” híres ” is vagyok. Minden helyzetben nyugodt tudok maradni és a humor is gyakran segít. Ugyanakkor egy véletlen folytán volt alkalmam megismerkedni a Thai-masszázzsal, ami  rendszeres töltődést biztosít. A sport egyelőre gondolatban szerepel 🙂 …azonkívül az olvasás , ami standard kikapcsolódást nyújt.

schemperger_s_roland_szakacsom_3edelland.com: Hogyan látja magát  egy pár év múlva. Mik a céljai?

Schemperger S. Roland:  Mindenképpen a Privátszakács vonalat szeretném továbbfejleszteni. Hálózatot felépíteni, szakácsokkal együttdolgozni. Főzőtanfolyamokat indítani, bővíteni a vállalkozást.

Köszönjük ezt a mindenképpen elgondolkodtató, érdekes beszélgetést.

Vajon hányan értékelnének olyan helyzeteket – amit mások kudarcként mély depresszióval élnek meg –  egy tanulási folyamat részeként . Meggyőződve arról, hogy minderre szükség volt  ahhoz, hogy azzá váljon amivé érett .

 

További sok sikert kívánunk a Szakácsom Privátszakács szolgáltatás alapítójának .

 

 edelland.com : Jeremiás Katalin

 

www.szakacsom.hu

bögrék

 

 

Címkék: , , ,

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!