A MOM Park árnyékában, ahol az előkelő 12. kerület kezdődik, patinás terasz bújik meg. A lankás tájba szervesen illeszkedő Larus Étterem és Rendezvényközpont mesés kilátásáról és kitűnő konyhájáról híres, eső lévén ebből sajnos csak az utóbbit volt lehetőségünk kipróbálni… de azért így is emlékezetes este kerekedett.
A parkolási huza-vona után, mert be kell vallani a környéken nem túl egyszerű bármi helyet találni – pláne nem zuhogó esőben – kissé paprikásan érkezünk… Az óriási faltól falig ablakok ezúttal zárva… eső kontra Larus 2-0. Aztán pár perc és a kellemes jazz, élő basszus gitár kíséretében hamar lecsitítja a feszültséget és immár nyugodt rácsodálkozással böngésszük az étlapot.
A konyhában Várvizi Péter chef (a mai magyar csúcsgasztronómia és modern szakácsképzés egyik legmeghatározóbb alakja) irányítása alatt állítólag kreatív és kísérletező, ugyanakkor letisztult ízek kerülnek tányérra. Az ételsor nem túl hosszú, azonban kellemes és változatos. Míg az előétel megérkezik, egy meglepetés: tormás borsókrém kóstoló érkezik asztalunkhoz… őszinte leszek, soha az életben nem kértem volna… annál inkább ízlik 🙂
A könnyű saláták után, óriás tányérokon érkezik a főfogás látványra megkapó, színek és formák izgalmas kombinációban… Talán csak a hatalmas tányér teszi, de mintha a főétel összement volna? Persze-persze tartalékolni kell a desszertre is, apropó desszert: a “puding próbája a kóstolás”, így a külsőségeken túllépve, nekilátunk az ételeknek:
Roston sült kacsamell, camembert krémmel és spárgával és Pisztrángtekercs, lazackaviárral, pisztáciával és pár csepp snidlingolajjal…
Harsány fűszerezést mellőző, lágy harmónia jellemzi az ételek ízvilágát… Finom.
A zene még szól, az asztaloknál duruzsolva beszélgető társaságok. A Larust fejlett ízlelőbimbóval rendelkező gourmet-k figyelmébe ajánljuk: szép borokkal és remek zenével fűszerezett, könnyed esték ideális színtere.
edelland.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: