Hűvös tavaszra, forró italok

Bár a tavasz már megérkezett, a zivatarok és a szél nem könyörülnek a jó időnek, az igazi, tartós meleg még várat magára. Hogyan vészeljük át a szeszélyes, hűvös napokat? Mi melengető tavaszi italokat ajánlunk, ezeket kortyolva könnyű felfűteni a legborúsabb hangulatot is, mondjuk esténként a teraszon pokrócba burkolózva.

Bodza-tejital

Hozzávalók:

6 nagy fej bodzavirág

1 liter tej

méz

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet, a virágokat öntsük le vele. Hagyuk állni míg a tej langyosra nem hűl, majd szűrjük le. Ízlés szerint mézzel ízesítsük.

Királyi almalé

Hozzávalók:

1 liter almalé (legjobb 100%-osból)

cukor

fahéj

Elkészítés:

Az almalevet egy lábasban kezdjük el főzni, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot és fahéjat.

Amerikai forró csoki

Hozzávalók:

8 dl tej

1 ek kakaópor

1 ek juharszörp

4 ek zabpehely

fél dl tejszín

1 ek csoki reszelék

Elkészítés:

Forraljuk fel a tejet és adjuk hozzá a kakaót majd a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verjük kemény habbá. Osszuk el a forró csokit négy felé, majd a tetejére a tejszínhabot és szórjuk meg csoki reszelékkel.

Csokoládés álom

Hozzávalók:

1 csészéhez: 1 kocka étcsokoládé, 1 narancs, 2 dl tej, fél dl kávé, 1 csipet kakaópor

Elkészítés:

Reszeljük le a csokoládét. A narancsot alaposan mossuk meg és a héjából reszeljünk le egy kávéskanálnyit. A tejet kisebb lábosban melegítsük meg, majd kézi habverővel verjük habbá. Hosszúkás pohárba tesszük a csokoládét és a reszelt narancshéj felét. Öntsük rá a forró kávét és a habos tejet. A tetejét pedig szórjuk meg kakaóporral és a maradék reszelt narancshájával.

Almapuncs

Hozzávalók:

5 db filteres alma tea

1/2 kg alma

2 szelet ananász

2 szegfűszeg

½ citrom

késhegynyi fahéj

1/8 l gyümölcspálinka vagy almalé

cukor ízlés szerint

tejszín a díszítéshez

Elkészítés:

A teafiltert leöntjük 1 l forró vízzel, és állni hagyjuk 5 percig. A megmosott, nem meghámozott almákat és a citromot szeleteljük, és egy tálba tesszük az ananásszal. Felöntjük a teával, ízesítjük, és felforraljuk. 10 percig állni hagyjuk. Utána felöntjük a pálinkával és átszűrjük. Édesítjük, poharakba öntjük és tejszínnel díszítjük.

edelland.com

Tovább a blogra »