Bár a tavasz már megérkezett, a zivatarok és a szél nem könyörülnek a jó időnek, az igazi, tartós meleg még várat magára. Hogyan vészeljük át a szeszélyes, hűvös napokat? Mi melengető tavaszi italokat ajánlunk, ezeket kortyolva könnyű felfűteni a legborúsabb hangulatot is, mondjuk esténként a teraszon pokrócba burkolózva.
Hozzávalók:
6 nagy fej bodzavirág
1 liter tej
méz
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet, a virágokat öntsük le vele. Hagyuk állni míg a tej langyosra nem hűl, majd szűrjük le. Ízlés szerint mézzel ízesítsük.
Királyi almalé
Hozzávalók:
1 liter almalé (legjobb 100%-osból)
cukor
fahéj
Elkészítés:
Az almalevet egy lábasban kezdjük el főzni, ízlés szerint adjunk hozzá cukrot és fahéjat.
Amerikai forró csoki
Hozzávalók:
8 dl tej
1 ek kakaópor
1 ek juharszörp
4 ek zabpehely
fél dl tejszín
1 ek csoki reszelék
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejet és adjuk hozzá a kakaót majd a juharszirupot és a zabpelyhet. A tejszínt verjük kemény habbá. Osszuk el a forró csokit négy felé, majd a tetejére a tejszínhabot és szórjuk meg csoki reszelékkel.
Csokoládés álom
Hozzávalók:
1 csészéhez: 1 kocka étcsokoládé, 1 narancs, 2 dl tej, fél dl kávé, 1 csipet kakaópor
Elkészítés:
Reszeljük le a csokoládét. A narancsot alaposan mossuk meg és a héjából reszeljünk le egy kávéskanálnyit. A tejet kisebb lábosban melegítsük meg, majd kézi habverővel verjük habbá. Hosszúkás pohárba tesszük a csokoládét és a reszelt narancshéj felét. Öntsük rá a forró kávét és a habos tejet. A tetejét pedig szórjuk meg kakaóporral és a maradék reszelt narancshájával.
Hozzávalók:
5 db filteres alma tea
1/2 kg alma
2 szelet ananász
2 szegfűszeg
½ citrom
késhegynyi fahéj
1/8 l gyümölcspálinka vagy almalé
cukor ízlés szerint
tejszín a díszítéshez
Elkészítés:
A teafiltert leöntjük 1 l forró vízzel, és állni hagyjuk 5 percig. A megmosott, nem meghámozott almákat és a citromot szeleteljük, és egy tálba tesszük az ananásszal. Felöntjük a teával, ízesítjük, és felforraljuk. 10 percig állni hagyjuk. Utána felöntjük a pálinkával és átszűrjük. Édesítjük, poharakba öntjük és tejszínnel díszítjük.
edelland.com
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: