A siker titka...

TUDTAD?! A fejedelmi Rákóczi túrós…vagy mégsem?

A magyar konyha kedveli a túrót: túrós rétes, túrós batyu, túrógombóc… és a végül, de nem utolsó sorban Rákóczi túrós. A fejedelmi süteményt, stílszerűen a legtöbben a történelem könyvekből ismert híres fejedelmünkhöz: II. Rákóczi Ferenc nevéhez társítják, gondolván biztosan az ő kedvence lehetett… Nos ellent kell mondanunk: nemhogy sohasem volt a kedvence, de nincs is semmi köze a történelemhez.

rákóczi_jános_szakácsmesterA sütemény alig valamivel több, mint fél évszázada egy másik Rákóczi kezei között született: Rákóczi Jánosnak, a neves 20. századi szakácsmesternek az alkotása.

Rákóczi János messzeföldön ismert, neves magyar szakember: 4 aranyérmet is nyert Bécsben, Frankfurtban és Berlinben szakácsolimpiákon. Az 1958-as világkiállításon Brüsszelben a hatvanhat nemzetközi szakácshíresség közül beválasztották a legjobb hatba. Szeretett alkotni, másik ismert étele a Rákóczi borjújava. A túrós sütemény receptje a brüsszeli világkiállítás óta vált ismertté egyúttal a nemzetközi tekintélyt is megszerezve a magyar konyha számára.

 

Recept >> Rákóczi túrós

 

rákóczi_túrós_2

 

edelland.com

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!