A siker titka...

Három a magyar igazság: 3 bronz éremmel díjazták a chocoMe-t Londonban.

Az idén nyáron ötödik születésnapját ünneplő, 100%-ban magyar tulajdonú csokoládémanufaktúra, a chocoMe újabb nemzetközi szakmai versenyen kapott elismerést – ezúttal Londonban. A vállalat három bronzérmet szerzett három különböző Raffinée termékével az Acedamy of Chocolate Awards versenyen Londonban, ahol kizárólag a világ legjobb csokoládékészítői mérik össze tudásukat. 

Egyszerre 3 bronzérmet is szerzett a chocoMe az Acedamy of Chocolate Awards versenyen Londonban. Ezzel összességében kilencre bővült a chocoMe nemzetközi szakmai elismeréseinek száma (és huszonhatra az összes díjainak, elismeréseinek száma).

A most megszerzett díjakkal a chocoMe az első a magyar csokoládékészítők között, aki a világ mindhárom szakmai versenyén (Acedemy of Chocolate Awards, International Chocolate Awards, Great Taste Award) elindult, és díjat nyert. 

meszaros_gabor“Ezen a világversenyen a legszigorúbbak a nevezési feltételek, magas kritériumrendszernek kell megfelelni, valamint a zsűritagok nevei is igen beszédesek: Charles Metcalfe, Sarah Janes Evans, Paul a Young, Cecilia Tessieri, Amelia Rope, Kate Johns, Fiona Gately, Judith Lewis, Marie-Pierre Moine, nemzetközi áruházak élelmiszer beszerzési vezetői (Fortnum & Mason, Harrods, Selfridges), így különösen büszke vagyok, hogy a négy benevezett Raffinée termék közül három is díjat nyert – mondta el Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe alapítója. Ennek a versenynek a súlyát és jelentőségét leginkább ahhoz lehet hasonlítani, mintha az olimpián indulnánk és sikerülne érmeket szerezni.

Örülök, hogy a harmadik szakmai világversenyünkön is helytálltunk, és jövőbeni célunk, hogy aranyérmet szerezzünk egyik termékünkkel” – tette hozzá Mészáros Gábor.

A díjakat április 23-án adták át Londonban az angol arisztokrácia egyik kedvelt bevásárlóhelyén, a Fortnum & Mason ház negyedik emeleti báltermében.

A díjazott termékek: 

chocoMe Raffinée madagaszkári vadborsos étcsokoládéval és kakaóporral bevont mandula (RF105)

chocoMe Raffinée fahéjas tejcsokoládéval bevont Piemonte-i mogyoró (RF103)

chocoMe Raffinée sós-vaníliaporos, karamellás tejcsokoládéval bevont pekándió (RF104)

 chocome_bronze

Az Acedamy of Chocolate-ról

Az Acedamy of Chocolate (Londoni Csokoládé Akadémia) 2005-ben alakult Londonban azzal a céllal, hogy teret adjon a valóban minőségi csokoládéfogyasztásnak, a csokoládétermékek legjobb minőségű összetételének, a legjobb kakaóbab termőterületek felvirágztatásának, a “fair” kereskedelmi elveknek. 

Tagjai a világ legelismertebb csokoládékészítői és gasztronómiai szakértői kétévente szervezik meg a Acedamy of Chocolate Award csokoládés szakmai versenyt, ahol a világ legjobb csokoládé készítői mérik össze tudásukat. Az idei évben minden eddiginél nagyobb volt a verseny, soha ennyi termékkel nem neveztek még, több mint 500 pályázat érkezett a világ 35 országából.

További információ >> chocome.hu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!