Tavaszi kuriózum: kávé levendulás tejhabbal

Bár a levendula csak júniusban virágzik, a tavaszi virágillat ihletet adott: egy igazi virágos mezőt idéző kávé-kuriózummal indítjuk a hetet. A levendula kávéfűszerként? Igazi finomság. Próbáld ki! Igazán különleges illatot és aromát kölcsönöz a kávénak…

Kezdd a szokásos módon: főzz egy tetszőleges kávét 😉

…aggodalomra semmi ok a levendulás tejhab elkészítése legalább ilyen egyszerű:



Tejhab 3 adag kávéhoz:

egy kis pohárnyi tejbe szórj 1 evőkanál szárított levendulát és kb. 1,5 perc alatt forrald fel.

Ízlés szerint még a főzés előtt édesítsd. Ezután szűrd le egyenesen a tejhabosítóba és néhány mozdulattal habosítsd fel, majd kanalazd a kifőtt kávé tetejére.

Tipp: ha nincs otthon szuperszónikus, profi kávéfőződ pár száz forintért bármelyik háztartási boltban beszerezheted a kézi verziót az eredmény ugyanaz! 

edelland.com

Tovább a blogra »