Házi májkrém – Így tuti semmi „E” nem lesz benne!

Egy finom májkrémes szendvics, kitűnő reggeli, remek vendégváró és mint tudjuk a májaz egyik leggazdagabb D vitamin forrás…  ha azt mondjuk, ami most jön még ennél is több?! Duplán egészséges, mivel privátszakácsunk receptjét otthon Te magad is könnyedén elkészítheted, semmi “E” betűs adalékanyag csak a fenséges íz…

Hozzávalók:

A hagymát vágjuk apró kockára, pirítsuk meg a kacsazsíron.

A szalonnát is kockázzuk fel, adjuk a hagymához, és pirítsuk ki a zsírját. A májat mossuk meg és tegyük a szalonnához.

Fűszerezzük, fedjük le, és pár percig így süssük.

Majd vegyük le a fedőt, és főzzük a felére a szaftot.

Ha kész, tegyük a ragunkat turmixgépbe, adjunk hozzá mustárt, és turmixszoljuk össze, jó pépesre.

Tegyük egy kis üveg tálba, és hűtsük le a hűtőben.

 
Isteni, jó étvágyat!

Schemperger S. Roland

www.szakacsom.hu
Tovább a blogra »