A siker titka...

Házi májkrém – Így tuti semmi „E” nem lesz benne!

Egy finom májkrémes szendvics, kitűnő reggeli, remek vendégváró és mint tudjuk a májaz egyik leggazdagabb D vitamin forrás…  ha azt mondjuk, ami most jön még ennél is több?! Duplán egészséges, mivel privátszakácsunk receptjét otthon Te magad is könnyedén elkészítheted, semmi “E” betűs adalékanyag csak a fenséges íz…

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke máj,
  • 15 dkg jó húsos császár szalonna,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • kacsazsír,
  • só, színes bors, zsálya, lestyán (szárított fűszerek),
  • mustár (lehet csípős is, pl. dijoni)

majkrem_szakacsom

A hagymát vágjuk apró kockára, pirítsuk meg a kacsazsíron.
A szalonnát is kockázzuk fel, adjuk a hagymához, és pirítsuk ki a zsírját. A májat mossuk meg és tegyük a szalonnához.

Fűszerezzük, fedjük le, és pár percig így süssük.
Majd vegyük le a fedőt, és főzzük a felére a szaftot.
Ha kész, tegyük a ragunkat turmixgépbe, adjunk hozzá mustárt, és turmixszoljuk össze, jó pépesre.

Tegyük egy kis üveg tálba, és hűtsük le a hűtőben.

 
Isteni, jó étvágyat!

Schemperger S. Roland

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!