Egy finom májkrémes szendvics, kitűnő reggeli, remek vendégváró és mint tudjuk a májaz egyik leggazdagabb D vitamin forrás… ha azt mondjuk, ami most jön még ennél is több?! Duplán egészséges, mivel privátszakácsunk receptjét otthon Te magad is könnyedén elkészítheted, semmi “E” betűs adalékanyag csak a fenséges íz…
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke máj,
- 15 dkg jó húsos császár szalonna,
- 1 fej vöröshagyma,
- kacsazsír,
- só, színes bors, zsálya, lestyán (szárított fűszerek),
- mustár (lehet csípős is, pl. dijoni)
A hagymát vágjuk apró kockára, pirítsuk meg a kacsazsíron.
A szalonnát is kockázzuk fel, adjuk a hagymához, és pirítsuk ki a zsírját. A májat mossuk meg és tegyük a szalonnához.
Fűszerezzük, fedjük le, és pár percig így süssük.
Majd vegyük le a fedőt, és főzzük a felére a szaftot.
Ha kész, tegyük a ragunkat turmixgépbe, adjunk hozzá mustárt, és turmixszoljuk össze, jó pépesre.
Tegyük egy kis üveg tálba, és hűtsük le a hűtőben.
Schemperger S. Roland
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: