10 ínycsiklandóan különleges palacsinta

A palacsinta megunhatatlan édesség, de néha nem árt elővenni a képzelőerőnket, na meg a gourmand lelkületet és feldobni a megszokott barackos/kakaós repertoárt valami különlegesebb ízkombinációval. Mi sem lehetne erre alkalmasabb, mint a mai nap hiszen február 17-et “Nemzetközi palacsinta ünnep”-ként aposztrofálják. Nincs mit tenni egyetek sok palacsintát: jöjjön most 10 ínycsiklandó variácó. Fogadjunk, hogy kipróbáljátok 😉

1. CSOKIS-KEKSZES RAKOTTPALACSINTA… 1 pohár tejjel az igazi!

 

2.KÓKUSZOS-ERDEIGYÜMÖLCSÖS…álomfinom, nem kérdés!

 

3. SUSHI-PALACSINTA… klasszikus, némi keleties csavarral.

 

 

4. ÁFONYA PÁLINKÁS-CSOKOLÁDÉKRÉMES… egy ágyas áfonyás pálinkával indítani mindig jó ötlet! 

 

5. ZSERBÓS… azoknak akik tisztelik a hagyományokat.

 

6. MÁKOS-CITROMOS… egy bódítóan üde kombináció.

 

7. SÜTŐTÖKÖS… mert bátraké a szerencse.

 

8. SÜTŐTÖKÖS-KARAMELLES-PÉKÁNDIÓS… a bevállalósoknak, a telhetetleneknek és azoknak akiknek az előző variáció “túl lightos” 😉

 

9. TIRAMISUS PALACSINTA… a piskóta szerelmeseinek.

 

10. CSŐBEN SÜLT TOJÁSHABOS-DIÓS… mert ez jó, nagyon 🙂

Összeállította: Koós Petra

Tovább a blogra »